Postkasser - opfølgning hos kommunen

Kære alle

Jeg talte i går (25. februar) med Jens Christian Nielsen, Århus Kommune - vores kontaktperson vedr. postkasser for at få en statusbeskrivelse. 

En kort sammenfatning af snakken ser sådan ud:

  • Marselis området har mange bevaringsværdige huse, men der er ikke den bevarende lokalplan, som har givet andre områder i tilsvarende situation fritagelse for opsætning af postkasser.
  • Marselis området ligner heller ikke områder som gamle gader i fx. Ribe, hvor der heller ikke er en bevarende lokalplan, men hvor selv PostDanmark erkender, at det ville være forkert at kræve opsætning af postkasser - dertil er vores område for forskelligartet.
  • For Englænderhusene, der har facade mod Marselis Boulevard er situationen som ovenstående punkt: Selvom der ikke er en bevarende lokalplan, mener kommunen, at der ikke bør opsættes udvendige postkasser. Aarhus kommune vil gerne have smukke indfaldsveje og vil derfor gerne arbejde for at Englænderhusene ikke får udvendige postkasser. Det kræver dog en fornyet ansøgning fra os.
  • Kommunen mener at Marselis Tværvej nr 4 heller ikke bør have udvendige postkasser og vil tilsvarende også gerne arbejde for, at denne ejendom slipper, hvis vi/ejeren ønsker det.
  • Vi kan med den af kommunen anvendte argumentation om at beskytte og forskønne indfaldsvejene forsøge at få ejendommene på Stadion Allé med i den nye ansøgning.
  • Tilbage er der så alle os andre. Vi må bide i det sure æble! Heldigvis er der vist mange gode eksempler på, at postkasser kan camoufleres i hække, mure, garagevægge, havelågesøjler mm. og vi håber at den kraftige debat, der har været, har givet den enkelte husejer en idé om, hvor man gerne vil have postkassen placeret og at dette vil føre til at man vej for vej om muligt samler sig om fælles løsninger.
  • "Jamen", vil nogen nok sige "vi er jo blevet lovet en fælles besigtigelse". Det er korrekt, men det er kommunens opfattelse, at det ikke vil kunne føre til et bedre resultat, end de løsninger, vi allerede har set eksempler på.
  • Gælder 1. marts datoen så for os alle? Det vil ikke være rimeligt med de løfter om besigtigelse, som vi har planlagt efter. Vi beder derfor om forlængelse af fristen og vender tilbage med nyt. 
  • Vores hjemmeside bliver opdateret i morgen søndag. 

Mange sidder sikkert med dette spørgsmål på læberne: "Har det hele så været umagen værd"? Det vil vi overlade til hver enkelt at afgøre. Men vi håber, at de løsninger, ejerne af de enkelte ejendomme beslutter sig for, vil resultere i, at man fremover vil sige: "Hvilke postkasser. De fleste er jo gemt rigtig godt væk!"

På bestyrelsens vegne

Anders Petersen

© Anders Petersen 2011