Lokalplan - vores bidrag

Det byggeforslag, Gymnasiet har valgt, danner grundlag for udarbejdelse af en ny lokalplan. Vores skrivelse med kommentarer og forslag til det, indgår også i lokalplanarbejdet.

På den ene side er vi som borgere naturligvis interesserede i, at vi får et moderne, konkurrencedygtigt og velholdt Gymnasium, der kan udklække nogle dygtige studenter, som kan klare sig godt i det fremtidige konkurrenceprægede globale samfund, som vi alle bliver en del af. På den anden side vil vi også gerne  bevare det smukke grønne område vi bor i, og bl.a. forhindre at de trafikale problemer, som vi gennem de seneste år har set eskalere til et  urimeligt niveau, udvikler sig til noget endnu værre. Det tror vi kan lade sig gøre, så slutresultatet bliver tilfredsstillende for både gymnasiet og områdets beboere. Det er med andre ord en vind-vind situation, vi arbejder henimod, og vi håber at de øvrige parter i denne proces, vil arbejde i samme retning.

Vores arbejdsudvalg har haft travlt med at udforme materialet. Vi har fra starten af processen været meget bekymrede for, hvad der vil ske med området, hvis Gymnasiet får en multihal, som må udlejes. Tilsvarende har vi været bekymret for den effekt, den massive bygningsmasse, som de allerede eksisterende bygninger samt de nye bygninger udgør, vil få på vores smukke grønne område. 

Disse to sæt af bekymringer kommer til udtryk i den skrivelse, vi har sendt til kommunen. Derudover er skrivelsen forsynet med en lange række konstruktive forslag. Læs hele skrivelsen her.

Vi modtager meget gerne kommentarer evt. via kontakt-siden.

© Anders Petersen 2011