Holtevej 3

Next


Till: planlaegningogbyggeri@aarhus.dk


Sat, 26 May 2012 18:42:05 +0200


Emne: Marselisborg Gymnasium

Tak for indkaldelsen til at komme med ideer og forslag til udvidelsen af Marselisborg Gymnasium. 

50 parkeringspladser vil næppe være nok til at dække behovet for parkeringspladser ved Marselisborg Gymnasium, så der vil fortsat kunne forventes parkering på de omkringliggende villaveje. Samtidig vil en ny stor parkeringsplads ikke passe ind i et villakvarter.

Det foreslås derfor, ar der som ved alle andre store nybyggerier i byen anlægges en parkeringskælder under skolen. Denne vil kunne placeres i den nye fløj ud mod Marselis Tværvej med indkørsel fra samme vej. Samtidig bør al adgang til skolen, herunder idrætshallen flyttes til Marselis Tværvej. Birketinget er med dets beboelser ikke egnet til at fungere som adgangsvej til skolen, og vejen bliver allerede i stor udstrækning anvendt til at bringe og hente elever til Forældreskolen. 

Allerede i starten af 1960'erne blev alle villaer i området pålagt servitutter om, at de ikke må anvendes til institutions- eller erhvervsformål. Dette medførte en skarp debat mellem beboere og kommune om Tivoli Friheden, da forlystelsesparken få år efter gennemgik en større udbygning.  

Kommunen bør derfor overveje, om det forekommer rimeligt igen at udvide omfanget af institutions- ogt erhversfaciliteter i et bevaringsværdigt villakvarter, hvor anvendelsesmulighederne for alle øvrige ejendomme er så klart afgrænset. Det var måske bedre at bygge et helt nyt gymnasium et andet sted i kommunen. Det er sket mange gange i årenes løb, at et gymnasium har måttet skifte adresse som følge af udvidelsesbehov, og det må også anses for at være den mest hensigtstmæssige løsning for alle parter i dette tilfælde.

Med venlig hilsen

Søren Kruse 
Aktuar
Holtevej 3
8000 Aarhus C 


© Anders Petersen 2011