Holtevej 15&17

Jens Boesen                 Henrik Haugstrup
Holtevej 17                    Holtevej 15
8000 Århus C                8000 Århus C                               den 13. juni 2012



Planlægning og byggeri E-mail: planlaegningogbyggeri@aarhus.dk
Kalkværksvej 10
8000 Aarhus C


Høringssvar vedr. Udvidelse af Marselisborg Gymnasium ved Birketinget i Marselis-kvarteret

I anledning af at der påtænkes udarbejdet en lokalplan for gymnasiets område ønsker vi at gøre følgende synspunkter gældende.  De er udtryk for en kritik, og vi opfatter dem som lige vigtige:

1.
En mangel på egne parkeringspladser fremgår, fordi der kun foreslås 50 ekstra pladser. De vil intet forslå, men betyde massive parkeringer på kvarterets villaveje. Forslaget står i skærende kontrast til det afslag, som de nuværende ejere af det gamle statsamt – selvfølgelig – fik, da de ikke kunne tilfredsstille kommunens krav til antal parkeringspladser.

2.
Der foreslås en stor overskridelse af bebyggelsesprocenten, selv om den lille alle fra Skovbrynet til skolen inddrages til matriklen. En så massive bebyggelse vil helt fjerne den balance, der trods alt i dag findes mellem gymnasiet og den åbne, lave boligbebyggelse.

3.
Vi mangler et klart påbud om, at den påtænkte hal  i k k e  må udlejes til anden side. Det ville nemlig betyde en voldsom belastning af kvarteret fra tidlig morgen til sen aften ugens 7 dage: støj, trafik og parkering; herunder fx ventende dieseldrevne busser, som vi af erfaring ved er svære at holde styr på, og som selvfølgelig vil benytte den foreslåede sløjfe ved hovedindgangen på Birketinget.

4.
Generelt er det betænkeligt, at man i så ringe grad som ved det foreslåede søger at skabe et byggeri, der som helhed er passet ind i kvarteret. Her kunne man passende se sig i spejl på den meget smukke renovering af det gamle statsamts bygning.  – Det fremgår i øvrigt ikke klart, hvad der eventuelt skal ske med den ældste skolebygning. Det har længe været påfaldende så sparsom en vedligeholdelse, der er foretaget af denne bygning og af pedelboligen på Birketinget, der i sig selv er et fint lille stykke arkitektur.

Det vil forurolige os, hvis Aarhus kommune vil lade en selvejende institution optræde som en erhvervsvirksomhed uden tilsyneladende at stille de vanlige krav vedrørende støj, trafik, parkering og bebyggelsesprocent.

For hvis kommunen ikke opfatter gymnasiet som en erhvervsvirksomhed, men som en skole, vil vi vanskeligt kunne forstå, hvordan en påtænkt hal eventuelt vil kunne udlejes.


Med venlig hilsen

Jens Boesen og Henrik Haugstrup


© Anders Petersen 2011