Afmærkningsplanen og kommentarer til den

Den opdaterede afmærkningsplan kan ses her.

Vi har stillet Trine Buus Karlsen følgende overordnede spørgsmål:

  1. Hvornår, hvordan og på hvis foranledning er den skrækkelige skråparkering henover fortovet på Marselis Tværvej er blevet etableret ?
  2. Hvornår, hvordan og på hvis foranledning er der pludselig et krav om ”1 til 1 udskiftning” i vores område, altså hvis der fjernes en p-plads et sted, så skal den  etableres et andet sted i kvarteret ?
  3. Det vil både være interessant og relevant at høre baggrunden for at kommunen ikke kræver en eneste p-plads etableret på Tivolis egen grund, når man tillader en ny teatersal til 1400 gæster ? Alle andre bygherrer i kongeriget skal betale ved kasse 1 til en dyr parkeringsfond, hvis ikke man kan/vil etablere de påkrævede p-pladser.
  4. Kan du bekræfte, at planerne for privatisering af veje i vores område blev skrinlagt?


Desuden har vi samlet bestyrelsens foreløbige kommentarerne i nedenstående 10 punkter og føjet nogle af de fordele og ulemper, vi har registreret. Vi opfordrer beboerne til at diskutere dem indbyrdes, vurdere og supplere dem.


Her er afmærkningsplanens væsentligste punkter med vore kommentarer:

  1. Birketinget ensrettes mod nord på stykket mellem Marselis Tværvej og Marselis Boulevard og der afmærkes 8 P-pladser på vejens østside med 15 min begrænset parkering mellem 7:30-8:30. Højresving fra Marselis Boulevard bliver forbudt for bilister, men ikke for cyklister.

    Fordele: Den trafikprop, der ofte opstår der, vil forhåbentlig forsvinde. Aflæsning burde kunne foregå i ro, da der ikke er modkørende biler.
    Ulemper: (Vi har ikke spurgt beboerne på det pågældende stykke, men afventer deres eventuelle bemærkninger.) For området som helhed gælder, at man nu kun kan komme ind i det fra Skovbrynet. 

  2. Der afmærkes 29 p-pladser på Birketingets østside og P-forbud på vejens vestside mellem krydsene ved Marselis Tværvej og Skovbrynet.

    Fordele: Det bliver meget tydeligt, hvor man må parkere. P-forbud på vejens vestside bevirker, at der bliver 2 kørespor, så trafikpropper undgås.P-forbud på vejens vestside bevirker, at der bliver 2 kørespor, så trafikpropper undgås.
    Ulemper: Garagen på Birketinget 15 bliver spærret - og det har næppe været meningen, så mindst en af P-pladserne må fjernes.

  3. Der afmærkes 8 P-pladser på Rungstedvej ud for Forældreskolens parcel.
    Fordele: Det bliver tydeligt, hvor man må parkere.
    Ulemper

  4. Der laves ud-og indstigningspladser på Marselis Boulevard ud for Forældreskolen med 15 min begrænset parkering  mellem 7:30-8:30 ved Forældreskolen.

    Fordele: Den ulovlige parkering foran garager mindskes. Forældre, der kommer fra Marselis Boulevard får lettere ved at afsætte passagerer
    Ulemper:  

  5. Der laves 21 skrå P-pladser på sydsiden af Marselis Tværvej og 4 parallelle P-pladser ud for den lyserøde bolig. 

    Fordele: UlemperDer kan parkere flere biler med skråparkering end med parallel-parkering. 
    : Det er ikke en smuk løsning. Der bliver tilsyneladende ikke noget fortov ind mod gymnasiet. Det ser ud til at blive vanskeligt at komme ud fra garagen til Marselisvej 6.

  6. Der laves vejhævninger i krydsene Birketinget-Skovbrynet og Marselisvej-Skovbrynet. (Vejhævningerne svarer til den, man har ud for Bruuns Galleri-indgangen ved Jægergårdsgade. Det er en slags Helle, som sikrer, at farten nedsættes.)

    Fordele: Vejhævningerne betyder, at bilerne må sætte farten ned. Man undgår de hasarderede ind- og udkørsler til og fra Birketinget og Marselisvej, som vi ser i dag. Fodgængere kan bevæge sig mere sikkert på helle-området.
    Ulemper

  7. Der laves på- og afsætningsplads på Skovbrynet mellem Lindealléen og Birketinget. Det sker ved at inddrage græsarealet. Der bliver opsat skilte, der viser 15 min P-begrænsning mellem 7:30-8:30.

    Fordele: UlemperForældre opfordres til og gives mulighed for af- og påsætning på Skovbrynet, så trafikbelastningen af Birketinget reduceres.
    : Græsarealet forsvinder

  8. Forslaget om afmærkede P-pladser på Marselisvejs græsarealer er frafaldet.

    Fordele:
    Det er glædeligt, at man ikke vil spolere denne smukke vej.

    Ulemper

  9. Lukningen af Rungstedvej fastholdes.

    Fordele: 
    Det er som vi har ønsket det - den gennemkørende uvedkommende trafik er forsvundet.
    Ulemper: Øget trafikbelastning på især Birketinget, Marselis Tværvej og Marselisvej.

  10. Underskiltene fjernes eller ændres på mange af de eksisterende P-forbudsskilte.

    Fordele: 
    Erfaringen viser, at mange trafikanter har haft svært ved at tolke betydningen af dem – selv om de med et gyldigt kørekort burde kunne.
    Ulemper:  


Listen er ikke komplet. Følgende muligheder er fx. ikke inddraget og der kan være andre forslag, som fortjener at komme med bl.a.:

  • Skråparkeringspladserne på Skovbrynet kan også anvendes til afsætning og evt. erstatte punkt 8.
  • Trekantområdet ved Tivoli med den beplantede runde helle kunne benyttes til afsætning.
  • Endelig er det vigtigt, at både Forældreskolen og Marselisborg Gymnasium aktivt går ind i arbejdet med at opfordre deres ‘kunder’ og medarbejdere til at efterleve og være rollemodeller for en god trafik- og parkeringsadfærd.

Send eventuelle kommentarer og forslag til bestyrelsen. TAK!


© Anders Petersen 2011