Gymnasiets Byggeforslag

Marselisborg gymnasium inviterede naboer til reception fredag den 2 december kl. 14.00 for at præsentere de 5 arkitektforslag og udråbe vinderen og igen tirsdag den 6. december kl. 17.00 for mere detaljeret at fortælle om vinderforslaget og give anledning til at stille spørgsmål.

GPP Arkitekter A/S blev  udpeget som vinder af konkurrencen om at tegne den omfattende om- og tilbygning af Marselisborg Gymnasium. Projektet er blevet til i samarbejde med totalentreprenør Hoffmann A/S, Rambøll A/S og Landskabsarkitekterne Boldt & Henningsen.

Marselisborg Gymnasium Ny

Tilbygningen med glas-kantinen, som skaber forbindelse til de gamle bygninger. (Kilde GPPs hjemmeside, hvor der er flere billeder af vinderforslaget.)


Der er ingen tvivl om at den meget tiltrængte renovering og modernisering af gymnasiet med vinderforslaget giver nogle spændende og inspirerende rammer for de fremtidige kuld af studenter, der får glæde af det.  Det samme gælder for deres lærere og det administrative personale. Til lykke med det!

Desværre blev mange af de problemer, som Grundejerforeningen tidligere har givet udtryk  ikke løst med det valgte projekt. Det gælder bl.a. den nye hovedindgang mod Birketinget, trafikken, der med løsningen trækkes ind på områdets veje, parkeringen, som de samme veje skal lægge plads til, en multihal, som ønskes udlejet udenfor skolens åbningstider alle ugens dage stort set året rundt. Ingen af disse med projektvalget selvskabte sideeffekter har stået på Grundejerforeningens ønskeseddel. Tværtimod har vi allerede på vores møde den 13. april 2011 og i 

Diskussionen, hvor 6 repræsentanter fra arkitektgruppen, repræsentanter fra gymnasiets ledelse og bestyrelse (Arvid Bech, Erik Meiniche Schmidt og Kjeld Holm) samt mange af områdets beboere deltog, var ret deprimerende. Der var ingen vaklen i svarene, når det drejede sig om hvorvidt multihallen skulle udlejes. Det skulle den. Uden begrænsninger af nogen art. 

Det fremgik også forholdsvis klart, at trafikproblemerne i forbindelse med gymnasiebyggeriet er ikke noget, der optager Gymnasiet! Det er en opfattelse vi sikkert alle haft i temmelig lang tid. Mødet bekræftede det. Udbudsmaterialets udseende bekræfter det. Ingen af arkitektgrupperne har arbejdet med trafikken, og de kan ikke klandres for det, for det har ikke været deres opgave. Ganske enkelt fordi det i Gymnasiets øjne ikke har været noget de skulle bekymre sig om og som Gymnasiet derfor heller ikke havde medtaget i udbudsmaterialet. I Gymnasiets øjne er trafikken ikke noget fællesproblem. Det er vores problem! 

Nu kender vi forslaget. Vi har noget konkret at forholde os til. Og det er vigtigt, at vi kommer tidligt ind i den proces, der skal føre frem til en lokalplan. Er indholdet af de første udkast ikke tilfredsstillende, så er det selve lokalplanforslaget, vi senere skal forholde os til. 2012 kan blive et skæbneår for vores kvarter, som vi kender det!

Vi er meget lydhøre for synspunkter, kommentarer og forslag.

© Anders Petersen 2011