Postkasser-besigtigelse

Det har været temelig vanskeligt at få svar fra kommunen om hvornår PostDanmark og Kommunen i forening kan gennemføre besigtigelse af postkassers placering i vores område. Nedenfor ses den seneste rykker (9. dec.) til kommunen. Den forrige kan læses her. Vores råd er stadig det, som Karen Margrethe Olsen, Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur har foreslået: ”Vent med sav, hammer og boremaskine”, som det fremgår af deres hjemmeside fra Oktober 2011.


Kære Laura Hay!

I vores brev af 26. november rykker vi for en dato for den besigtigelse kommunen og PostDanmark skal foretage i forbindelse med dispensationsansøgninger for den nye postkasselov. Samtidig henviser vi igen til vores dispensationsansøgning af 29. juni. I denne fornyede rykker er der desuden følgende oplysninger til orientering:

Det seneste brev fra Transportministeren (28. november) hvorfra jeg citerer:

"Trafikstyrelsen er dog opmærksom på, at den aftalte proces med fælles besigtigelse af de pågældende bevaringsværdige bymiljøer i samarbejde mellem kommunerne og PostDanmark er tidskrævende, og så længe den er i gang vil der naturligvis ikke blive reageret, hvis kravet om opstilling af brevkasser ikke opfyldes til tiden i disse bymiljøer". Den fulde tekst af Transportministerens brev er vedlagt.

Som eksempel på Kommuners håndtering af dispensationsansøgninger henvises til den afgørelse Miljø- og Planudvalget i Vordingborg Kommune har truffet:  http://polweb.nethotel.dk/Produkt/PolWeb/default.asp?p=vordingborg07&page=document&docId=91141&ItemId=91158

Ud over Vordingborg kommune kan jeg nævne, at der også i Svendborg, Køge, Kalundborg, Bornholm, Esbjerg, Dragør, Guldborgsund m.fl.  er lavet aftaler med Post Danmark.

Jeg ser frem til dit snarlige svar, selvom vi naturligvis ikke har noget imod at besigtigelsen først finder sted i det nye år, som PostDanmark jo accepterer, hvis det er svært at få plads i kalenderen i år. 


Med venlig hilsen

Anders Petersen
Formand
Grundejerforeningen Marselis



© Anders Petersen 2011